Skalingen 2016
Lørdag morgen var jeg ved Højeknolde ved solopgang, og gik nordpå. Vinden var ikke for god, lige ind fra kysten, så da jeg var forbi søen, valgte jeg at gå ud på stranden og kikke ind over klitterne. I de første klitter var der ikke noget at se.
Da jeg havde passeret det sandede stykke og kikkede ind over klitterne til det næste grønne område, fik jeg med det samme øje på en rå ca. 200 m ude i kanten af tagrørene. Da jeg spejdede videre, syntes jeg, at jeg kunne se et dyr mere godt 100 m længere ude i tagrørene, og at det var en buk, men jeg var ikke sikker.
Så jeg gik længere op ad stranden, hvor klitterne er lidt højere, for at få et bedre overblik. Da jeg så over kanten, var råen der stadig, men på vej mod syd, hvor hun forsvandt mellem små klitter. Der var ikke andre dyr at se.
Ca. 300 m ude får jeg øje på noget mørkt i tagrørene. Kan bukken have sat sig? Jeg kunne ikke se hvad det var, og sad længe og iagttog det. Til sidst mente jeg, det nok var en lille busk, jeg kunne ikke få det til at være et dyr.
Jeg kunne ikke gå direkte derned på grund af vinden, så jeg fortsatte nordpå til næste åbning, og gik ind i baglandet mellem de små klitrækker. Nu var vinde skråt imod mig, så det kunne ikke være mere perfekt.
Jeg gik langsomt mod syd. Hver gang jeg gik over en klitrække så jeg på den lille busk, der var stadig ikke noget der mindede om buk. Ved den sidste klitrække var jeg ca. 50 m fra busken, og der kunne jeg se, at det var et par mørke stænger med øre under. Jeg kom hurtig op på toppen og ville gøre mig klar. Det var lidt svært, da der var en del hjelme foran. Måske så bukke en bevægelse, for pludselig rejste den sig op, og sikrede mod mig. Men jeg må have været stille nok, for det tog ikke mange sekunder før den slappede af, og begyndte at gnubbe sig. Da den så bagud, fik jeg mig flyttet en meter til siden, så der var frit skud. Og så skulle den bare lige dreje sig igen.
En flot gammel buk på 18 kg, mere kan man ikke ønske sig der ude i klitterne.
Henrik Bak Rasmussen.
 

 

 Holger Fischer, Jegum er vor mand i Jægerrådet, Varde

 

 

 

  
Gennem medlemsskab af ooj opnås rettighed til at deltage i jagter på Varde Kommunes arealer:
  • Varde, Sønder Plantage               Pris  500
  • Varde. Sønder Heden Plantage  Pris 500
  • Ølgod Plantage:                              Pris 150
 
 
 
 
 
 
opdateret 8.marts 2019  | annette.blaabjerg@skolekom.dk